23948sdkhjf

Medarbejderne tager over i Technolution

Frasalg og sammenlægning er droppet hos ingeniør- og udviklingshuset, som tilbyder samtlige medarbejdere medejerskab for at imødegå et kommende generationsskifte

Technolutions bestyrelse har i flere år arbejdet strategisk med fokus på bl.a. et fremtidigt generationsskifte. Herunder at forberede ejerlederen Allan Sporks indflydelse i den daglige drift til en mere overordnet funktion i bestyrelsen.

Tidshorisonten er omkring 10 år, og man vil sikre, at det erfarne lederteam, og det store værdifulde personlige netværk ikke forsvinder i processen. Det skriver det Hørsholm-baserede firma i en pressemeddelelse.

- Det tager tid at lave et godt generationsskifte, så vi er gået til opgaven med rettidig omhu for at forberede virksomheden i god tid, fortæller Allan Spork

Han tilføjer, at han ikke slipper Technolution helt, før han ved, at de kan stå på egne ben - uanset hvor lang tid det vil tage. 

Dropper salg og fusion 
- Vi overvejede sammenlægning med et andet konsulenthus, og vi er også blevet tilbudt at blive opkøbt. Men vi har måttet indse, at hvis vi skal opnå den vækst, vi har planer om, og samtidig have hjertet med i generationsskiftet, så skal udviklingen ske indenfor egne rækker. Vi har nu de helt rigtige mennesker i teamet, som kan drive vores forskellige forretningsområder videre, fortæller Allan Spork, som samtidig mener, at generationsskiftet vil gøre Technolution stærkere i fremtiden.

Fakta: Technolution
Technolution hjælper pharma- og medicotekniske virksomheder med at bringe nye produkter på markedet, ved at løse komplekse R&D-udfordringer indenfor udvikling af bl.a. medicinsk udstyr, kombinationsprodukter og connected devices (IoT). Technolution er certificeret efter ISO 13485 (medical device development) og har skarpt fokus på kvalitetssikring og usability i udviklingsprocessen.

- 12-15 medarbejdere har typisk været det, jeg har kunnet håndtere i det regi, vi nu engang har haft. Hvis vi skal videre derfra, så skal vi have nogen, som kan gå ind og tage ansvar og udnytte deres netværk med de samme kompetencer, som dem jeg har.

Beslutningen om at gøre medarbejdere til medejere skal løse flere fremtidige udfordringer ved ejerskiftet.

Alle skal tænke som ejere
I dag drives Technolutions vækst af Allan Sporks ledelse og det netværk, han har kultiveret over mange år. I bestyrelsen har man indset, at det ikke ville være nogen let opgave at erstatte ham. 

- Over de næste 5-10 år skal teamet lære at tænke som ejere. Hvis man tænker som ejer, uanset om man er småaktionær eller storaktionær, så gavner det hele virksomheden, udtaler Allan Spork, som håber på, at de nye medejere vil bruge og udbygge deres personlige netværk, så de over tid vil tilføre samme værdi til virksomheden, som hans eget netværk gør det i dag.

I Technolution forventer man, at beslutningen vil skabe øget vækst, idet en høj kurs på virksomhedens aktier også bliver et mål for medarbejderne. Det er en forventning, som Kasper Friis, en af de nye partnere, kan tilslutte sig,

- Som partner føler jeg nu en endnu større tilknytning til Technolution. Jeg kan mærke, at jeg allerede, i højere grad end før, fokuserer på virksomhedens bundlinje og hvordan vi fremmer virksomhedens interesser samtidig med, at vi løser vores kunders udfordringer. På den måde finder jeg endnu mere motivation for at præstere, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062