23948sdkhjf

Banedanmark har valgt leverandører til jernbanens GSM-R-projekt

Det bliver Nokia Siemens Networks og Rambøll Tele A/S som skal stå for opgaven med at erstatte jernbanens gamle radiosystemer med et nyt digitalt GSM-R-system.
Rambøll Tele A/S skal som totalleverandør stå for at bygge og ombygge de master, som antennerne skal fastgøres i, mens Nokia Siemens Networks skal stå for implementeringen af selve GSM-R-radiosystemet på både S-banen og fjernbanen.

GSM-R er kendt land for Nokia Siemens Networks, der også har stået for levering af GSM-R på jernbanen i Norge, Sverige og Finland samt en del andre europæiske lande.

Afgørende vigtigt
Første del af GSM-R-projektet har samlet en værdi af ca. 450 mio. kr.

- Nu har vi leverandørerne på plads og glæder os til at komme i gang med samarbejdet. Udrulningen af GSM-R er afgørende vigtig for togtrafikken i Danmark og en forudsætning for udskiftningen af jernbanens gamle signalanlæg, siger CIO i Banedanmark, Kenneth Lau Rentius.

GSM-R-projektet er en vigtig forudsætning for Banedanmarks landsdækkende udskiftning af signalsystemerne, hvor fremtidens signalsystem, ERTMS, benytter GSM-R- radio til datakommunikation mellem tog og sikringsanlæg.

Sidste udkald
Danmark er blandt de sidste lande i Europa, som får GSM-R og ifølge Kenneth Lau Rentius er det også ved at være sidste udkald.

- De radiosystemer, vi i øjeblikket bruger til kommunikation mellem togene og vores fjernstyringscentraler, synger på absolut sidste vers. Vi har været ude på verdensmarkedet for at opkøbe de sidste reservedele, fordi radiosystemerne ikke produceres mere. Heldigvis kom der en politisk beslutning om at indføre GSM-R i Danmark, siger Kenneth Lau Rentius.

GSM-R systemet er ét samlet radionetværk, og radiomasterne skal derfor stå med faste intervaller langs jernbanen for at sikre, at radiodækningen er tilstrækkelig. Banedanmark kommer til at genbruge ca. 160 af sine nuværende radiomaster, men planlægger også at etablere GSM-R udstyr i omkring 60 eksisterende mobiloperatørmaster, skorstene med videre. Endelig er det nødvendigt at etablere knap 80 nye radiomaster for at sikre en tilstrækkelig dækning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078