23948sdkhjf

Amplex satser på intelligent gadebelysning i Kina

Amplex vil via et pilotprojekt med intelligent gadebelysning i Harbin, Kina, styrke sine muligheder på det kinesiske marked og opnå elbesparelser på op til 32%.
Langs den nye, brede Zhongyuan Road i Shongbei-distriktet i Harbin er lygtepælene udstyret med software fra den danske virksomhed Amplex, der styrer gadelyset i byer i 16 forskellige lande. Det skriver Jyllandsposten.

Den højteknologiske løsning fra Amplex skal give elbesparelser i byerne på helt op til 16%.

Et pilotprojekt med potentiale
Amplex's teknologi har siden maj i fjor været installeret i otte vejskabe, der hver styrer lyset på en eller to vejstrækninger i Harbin. Der er for Amplex tale om et pilot-projekt med gode resultater.

Kommunikationschef hos Amplex Nønne Holm Carlsen vurderer, at el-besparelserne i Harbin ligger på 28-32 pct. Altså højere end i andre byer.

- Det er vores håb, at vi med de gode resultater kan udvide pilotprojektet til at omfatte hele Harbin by.

Smart-grid-løsning, der slukker og tænder efter behov
Teknologien fra Amplex sikrer, at gadelygterne først tænder, når det er nødvendigt og slukkes igen, når natten bliver til dag.
Derudover kan løsningen dæmpe lyset om natten.

Løsningen har dog et endnu større potentiale. Smart-grids gør det muligt at dæmpe belysningen og dermed sænke elforbruget, når der er overbelastning på elnettet

- Kort fortalt går det ud på at overvåge alt, hvad der foregår i el-nettet for bedre at kunne udnytte kapaciteten. Vi begynder med gadebelysningen, fordi det er de lavesthængende frugter, hvor der straks kan opnås meget store besparelser, siger Nønne Holm Carlsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066