23948sdkhjf

Prisbelønnet mobil-opfindelse hjælper husejere

Mobiltelefoner med indbygget GPS, kompas og kamera kan vise husbyggere, hvordan deres fremtidige bolig vil se ud. Løsningen er belønnet med IT-pris.
Tre nyuddannede kandidater fra Aalborg Universitets Institut for Datalogi har udviklet en løsning, som efter massiv ros fra testbrugere og vejledere nu bliver belønnet med en IT-pris og danner grundlag for et nyt firma.

De tre opfindere Niels Husted, Jacob Schmidt Nørskov og Kenneth Pedersen har brugt de seneste måneder på at afprøve en prototype af deres system i samarbejde med byggefirmaet Vendia-Huset A/S.

Visualiserer huset
Det er foregået ved at familierne ude på grunden, hvor de planlægger at opføre deres nye hjem, kan pege mobiltelefonen i den retning, de gerne vil have visualiseret.

Så sørger programmet for at vise dem landskabet med det valgte hus i de ønskede materialer på telefonens skærm. I alt har 29 voksne og 11 børn afprøvet teknologien.

- Folk har været glade for at bruge det, fordi de kan gå rundt på grunden og se, hvordan deres hus og materialer passer sammen med de huse, der ligger der i forvejen. De kan også se, hvor stor stuen vil virke, og hvordan udsigten vil være forskellige steder, afhængig af hvordan huset placeres, forklarer Niels Husted.

Videreudvikle forretningskonceptet
Brugernes ros har fået de studerende til at lægge planer for, hvordan deres projekt kan omsættes til et egentligt produkt.

Det var slet ikke intentionen til at begynde med, men interesse fra flere byggefirmaer og opmuntring fra universitetets iværksætterafdeling har bestyrket dem i, at de har fat i noget nyttigt.

Derfor vil de bruge de kommende måneder i virksomheds-inkubatoren greenHauz på Institut for Datalogi på at videreudvikle forretningskonceptet.
Læs mere om: AAU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093