23948sdkhjf

Electrolux omdanner havets plastik-øer til støvsugere

Stillehavet er forurenet med kæmpestore øer af flydende plastik, og problemet breder sig hastigt til de øvrige verdenshave. Electrolux indsamler derfor plastik fra havet og omdanner det til støvsugere.
Initiativet – Vac from the Sea – skal både skabe opmærksomhed om plastikforurening og samtidig bekæmpe manglen på genbrugsplast. Det er helt nødvendigt at genanvende plastik, når man vil producere bæredygtige husholdningsartikler.

- Der flyder store plastikøer rundt i havene. Nogle af dem er flere gange større end staten Texas – og Texas er faktisk mere end 16 gange så stort som Danmark. Alligevel har vi på land svært ved at skaffe nok genbrugsplastik til at kunne imødekomme efterspørgslen på bæredygtige støvsugere. Verden har brug for en bedre plastik-kultur, siger Erik Møller, direktør i Electrolux Danmark.

Søger, dykker og fisker efter plastik
Electrolux indsamler plastik fra både Stillehavet, Det Indiske Ocean, Atlanterhavet, Middelhavet, Østersøen og Nordsøen. Planen er at producere et begrænset antal støvsugere af det indsamlede plastikaffald.

- Måden, vi indsamler plastikaffaldet på, varierer fra hav til hav – nogle steder dykker vi efter det, andre steder skovler vi det op fra overfladen. Vi samarbejder med eksperter og frivillige, der enten beskæftiger sig med eller dagligt lever med problemet, fortæller Erik Møller.

Electrolux har formået at bruge op til 70 % genbrugsplastik i virksomhedens ”grønne” produkter. Den største hindring for at øge andelen af genbrugsplast i husholdningsprodukterne er den usikre leverance af genanvendeligt råmateriale. Genbrugsindustrien forsker intenst i emnet og gør store fremskridt. For at udligne skævheden mellem udbud og efterspørgsel, og for at få genbrugscirklen i gang, kræver det, at barriererne for genanvendelse af plastik mindskes og en overordnet holdningsændring hos forbrugerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078