23948sdkhjf

Underskud hos Data Respons i Danmark

Den norske koncern har dog haft en stærk stigning i ordreindgangen i løbet af kvartalet og tror på sorte tal i andet halvår.
Den samlede omsætning for Data Respons i Danmark endte på 26,0 mio. norske kr. (23,9 mio. kr.) i andet kvartal 2010, hvilket svarer til en tilbagegang på 20 % sammenlignet med samme kvartal 2009.

På bundlinjen endte man med et EBITA på -3,2 mio. norske kr. (-2,8 mio. kr.), hvilket dog var en klar forbedring fra -17,2 mio. norske kr. (-15,6 mio. kr.) året før.

Stor stigning i ordreindgangen
På den positive side kunne Data Respons notere en ordreindgang på 47 mio. norske kr. (43,2 mio. kr.) i de danske aktiviteter, hvilket var næsten dobbelt så højt som andet kvartal 2009. Den samlede ordrebog var ved kvartalets udgang på 86 mio. norske kr. (79 mio. kr.).

- Omsætningen i kvartalet blev negativt påvirket af den lave ordreindgang i de foregående kvartaler såvel som forsinkelser af løsningsleverancer som følge af komponentmangel, skriver Data Respons i sit regnskab.

Baseret på den positive ordreindgang og forbedringer i løsnings-pipelinen forventer Data Respons dog overskud i andet halvår.

Fremgang i alle lande
På koncernplan så tallene dog lidt bedre ud. I kvartalet hentede man en omsætning på 176,3 mio. norske kr. (161,9 mio. kr.) svarende til en tilbagegang på 3 %. Resultat før skat endte med et nulresultat mod et minus på 98,1 mio. norske kr. (-90,2 mio. kr.) i andet kvartal 2009.

Også på koncernplan kunne man notere stor fremgang i ordreindgangen, som i kvartalet endte på 302 mio. norske kr. (277,8 mio. kr.) svarende til en vækst på 75 %.

- Ordreindgangen stiger i alle lande og er en god fremtidsindikator for Data Respons. Markedet bevæger sig gradvis i rigtig retning. I tillæg til den positive trend inden for løsninger ser vi også, at tjenestesalget er på vej op, og dette vil genspejle sig i omsætningsvækst og resultatforbedring i andet halvår 2010, siger koncernchef Kenneth Ragnvaldsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078