23948sdkhjf

Noliac køber Siemens-teknologi

Den nordsjællandske koncern har opkøbt Siemens’ piezo aktuator-drev teknologi.
- Noliac er velpositioneret, når det gælder multilags piezo-teknologi, eksisterende salgskanaler og kundesade for succesfuld markedsføring af PAD-teknologien, siger CTO og grundlægger af Noliac, Bjørn Andersen, om overtagelsen af rettighederne fra Siemens.

PAD-teknologien er beskyttet af mere end 100 patenter og patentansøgninger, som Noliac har overtaget fra Siemens sammen med fuldt udstyrede testlaboratorier. Herefter er det planen, at Noliac skal kommercialisere teknologien.

Konkurrent til elektromagnetisk motor
PAD-motoren forventes at kunne erstatte elektromagnetiske motorer i udvalgte anvendelser, hvor der er brug for høj dynamik eller stærke magnetfelter, som fx i bilindustrien, automationsindustrien, den optiske industri, rumfart og flyindustrien.

PAD-teknologien transformerer den lineære bevægelse i en højtydende multilags aktuator til en kraftfuld og præcis kontrollabel rotation. Gennem denne proces kommer man ud over de kraft- og momentbegrænsninger, der er i eksisterende piezo-motorer og drevsystemer.

Sammenlignet med elektromagnetiske motorer har PAD-motoren ingen gearkasse, den har højere præcision og dynamik, den forstyrrer ikke magnetfelter, og den kan måle motorens belastning direkte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11