23948sdkhjf

Solar på vej ud af krisen

I det seneste kvartal har Solar oplevet en klar forbedring i markedsbetingelserne på de fleste markeder og har haft positiv organisk vækst på enkelte markeder.
Solar har i årets første seks måneder omsat for 5,0 mia. kr., hvilket svarer til en tilbagegang på 7 % sammenlignet med året før. Samtidig opnåede man et overskud før skat på 62,5 mio. kr. mod 71,5 mio. kr. i første halvår 2009.

- Vi fornemmer, vi har nået bunden af krisen, og at vi nu er på vej op igen. Vi er kommet ud over det værste og forventer, at vi i andet halvår af 2010 kan realisere positiv organisk vækst på koncernniveau - for første gang siden slutningen af 2008, siger koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Fortsætter opkøbs-strategi
Solar-koncernen med hovedsæde i Kolding arbejder strategisk på at sikre sig en position som den førende tekniske grossist ved at udvide produktsortiment og teknisk kompetence inden for el-, varme-, vvs- og ventilationsprodukter på de fire hovedmarkeder Danmark, Holland, Sverige og Norge.

Med den aktuelle overtagelse af dele af aktiviteterne i Otra Danmark A/S følger Solar op på et af sine strategiske fokusområder, som er at skabe vækst gennem opkøb, der vil styrke markedspositionen yderligere. Efter en mindre pause skyder Solar igen gang i opkøb, der senest resulterede i opkøbet af den hollandske vvs-grossist Vegro B.V og den polske el-grossist Eltomont Sp. z o.o i 2008.

- Vi har været fokuseret på opkøb, siden vi var ude at hente kapital i forbindelse med kapitaludvidelsen i efteråret 2009. Nu ser vi det første resultat heraf, pointerer koncernchef Flemming H. Tomdrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093