23948sdkhjf

Vindmølle-underleverandører klar til at afblæse krisen

Mange underleverandører er igen begyndt at ansætte nye medarbejdere, og de fleste er enige om, at 2011 tegner særdeles spændende.
Det er Børsen, der har lavet en rundringning til en række underleverandører til vindmølleindustrien, og her er meldingen, at den værste krisesnak nu er ovre, og at man igen er klar til at fokusere på vækst.

- De signaler, jeg hører fra industrien, er, at der vil være væsentlig flere ansatte i vindmølleindustrien ved udgangen af 2010 end ved indgangen, udtaler direktør for Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, til Børsen.

Kina rykker
Han bakkes op af en række underleverandører. Hos AH Industries forklarer direktør Steffen B. Jespersen, at man atter er begyndt at ansætte medarbejdere. Samme signal kommer fra blandt andet LM Windpower og Niebuhr Gears.

I alt forventer industrien i løbet af 2010 at have genansat 2.000 af de 4.000 medarbejdere, der blev afskediget sidste år.

Flere underleverandør hæfter sig ved, at den største vækst for øjeblikket sker i Kina. Claus Madsen, der er leder af ABB’s vindkraft-division, hæfter sig dog ved, at også det europæiske marked begynder at røre på sig takket være store investeringer i havvindmøller, mens han forventer, at også det amerikanske marked kommer i gang senest i 2012.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125