23948sdkhjf

Flere Vestas-nyskabelser på vej

En ny vindmøllevinge er seneste nyskabelse fra Vestas, der har øget udviklingsaktiviteterne markant de seneste år.
Onsdag bød Vestas inden for til kapitalmarkedsdag i Colorado, og her kunne man blandt andet løfte sløret for et helt nyt vingekoncept, der kan bane vejen for endnu flere vindmøller. Det skriver RB-Børsen ifølge EPN.

- Vi mener, at der er vindenergikapacitet i USA på op til 9 gigawatt, som ikke kan udnyttes, fordi vingerne forstyrrer radar. Derfor har vi udviklet en ny stealth-vinge, sagde Rob Sauven, der er chef for udvikling af vinger, ifølge RB-Børsen.

Tredoblet udviklingsomkostningerne
I det hele taget har Vestas sat ekstra fart på innovationen i de seneste år. Siden 2004 har vindmøllekoncernen øget investeringerne i forskning og udvikling med 330 % således, at man i 2009 brugte 249 mio. euro.

Og den tendens vil fortsætte, forklarede Vestas’ udviklingschef Finn Strøm Madsen. Han kunne afsløre, at Vestas har en del projekter inden for fx aerodynamik, lettere og mere holdbare materialer samt elnettet i pipelinen.

Den øgede udviklingshastighed hos Vestas illustreres også af koncernens patentansøgninger, der er øget med hele 1.200 % gennem de seneste fem år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11