23948sdkhjf

Verdens førende eksperter i satellitnavigation kommer til Danmark

I begyndelsen af september 2010 er Nordjylland vært for den måske mest prestigefyldte internationale sommerskole for satellitnavigation: ”International Summer School on GNSS”, som samler nogle af verdens fremmeste eksperter inden for området.
GPS i bilen finder vej, når vi er i tvivl. GPS er samtidig et godt eksempel på teknologi ved hjælp af satellitnavigation, som af nogle bliver spået til at være en af fremtidens helt centrale teknologier. Og med opstarten af det europæiske satellitnavigationssystem Galileo i 2013, bliver der sat endnu mere turbo på udviklingen af applikationer og services, der bruger en nøjagtig stedsangivelse.

I øjeblikket tænker mange kun på GPS som navigationssystemer i biler, men om få år vil det fx være brugerstyrede spil, som vi udfører i den virkelige verden, redningsudstyr til nødstedte lystsejlere eller overvågning af indlandsisens udvikling, der kan være nye spændende måder at bruge systemerne.

Fra Bayern til Aalborg
Fra 1. september og 10 dage frem vil omkring 50 forskere, studerende og specialister fra industrien deltage i foredrag og workshops, hvor de blandt andet vil diskutere nye muligheder i fremtiden. De sidste tre år har der været ca. 200 ansøgere til pladserne, så det er et populært kursus.

Hidtil har sommerskolen været gennemført i Tyskland i det sydlige Bayern, men i år er den rykket til Nordjylland takket være et tværgående samarbejde mellem universitet, ministerium og erhvervslivet, som også har bakket stærkt op.

Arrangørerne er blandt andet Dansk GPS-center på Aalborg Universitet i samarbejde med Stanford University, Universität der Bundeswehr i München, det tyske Luft- og Rumfartscenter, det Europæiske Rumagentur ESA og Videnskabsministeriets innovationscentre i München og Silicon Valley.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128