23948sdkhjf

Polsk modangreb på GN

Det polske telekommunikationsselskab TPSA vil trods en voldgiftsdom ikke betale milliardsummen, som GN Store Nord er blevet tildelt. Polakkerne arbejder for at få dommen tilsidesat.
Mens GN Store Nord jubler over voldgiftsdom, vil polakkerne ikke anerkende dommen og undersøger muligheden for at få den annulleret.

- På dette tidspunkt har vi kun en meddelelse, og det er, at vi vil analysere kendelsen, og vi arbejder målrettet mod at finde en mulig juridisk handling, der kan forsvare TPSA’s og dets aktionærers interesser, siger en pressetalsmand fra TPSA til Børsen.

Som udgangspunkt står en kendelse fra en voldgiftsret fast mellem parterne.

Kendelse står fast
For at få en voldgiftsdom tilsidesat kræves, at den strider mod grundlæggende retsprincipper, men det benyttes næsten aldrig. Dommen kan også tilsidesættes, hvis sagen er af en art, at den aldrig skulle have været i en voldgiftsret.

Derudover kan dommen tilsidesættes, hvis voldgiftsretten har overskredet sine beføjelser og truffet beslutning om noget, den ikke skulle afgøre.

Endelig kan dommen tilsidesættes, hvis TPSA kan vise, at voldgiftsretten ikke har orienteret ordentligt om sagen – altså ikke behandlet parterne fair og lige.

GN Store Nords bestyrelsesformand Per Wold-Olsen er overbevist om, at TPSA’s muligheder, for at blokere overførslen af den store pengesum, GN Store Nord er tildelt, ikke eksisterer, skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07