23948sdkhjf

Millioner til aalborgensisk effektelektronik

Aalborg Universitet har fået en bevilling på 33 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond, der skal gavne fem forskningsområder.
De 33 mio. kr. dobles op af universitetet således, at der er i alt 66 mio. kr. til rådighed over de kommende fem år. Formålet er at etablere fem nye professorater, hvor man vil rekruttere forskere i verdensklasse. Det skriver universitetet på sin hjemmeside.

- Det er vores erfaring, at unikke professorer gør en stor forskel. De kan være med til at skabe et universitetsmiljø, hvor innovation og forskning på højeste niveau går hånd i hånd. Det vil kunne resultere i nye arbejdspladser samt i branding af AAU, Aalborg by, Region Nord og Danmark, siger AAU-rektor Finn Kjærsdam.

Blandt de fem forskningsområder er effektelektronik, som universitetet har forsket i gennem en årrække, blandt andet i samarbejde med vindmølleindustrien.

Udover effektelektronik er der afsat penge til professorater inden for sundhedsvidenskab, industriel dynamik, art and technology samt musikvidenskab. De fem professorater forventes besat allerede i 2010/2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094