23948sdkhjf

IT-Branchen vil have kvinder til tops

IT-Branchen har lanceret et talentprogram målrettet kvinder, der vil til tops i den mandsdominerende it-branche. Erfaringer fra Norge viser, at det virker.
Med et halvt hundrede fremmødte kvinder var der massiv interesse, da IT-Branchen lancerede et talentprogram for kvinder, der har en ambition om at nå helt til tops i en branche, der ellers mest er kendetegnet af mænd.

- Branchen har brug for at få det optimale ud af alle sine talenter – også kvinderne. ITB har i snart tre år arbejdet målrettet med at sætte en agenda om flere kvinder i ledelsen. Nu tager vi skridtet videre og lancerer vores eget talentprogram, siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT-Branchen.

Det virker i Norge
Inspirationen er hentet fra den norske søsterorganisation IKT Norge, der nu i et par år har haft succes med talentprogrammet Oda. Hege Skryseth, bestyrelsesmedlem i IKT Norge og administrerende direktør i Microsoft Norge, var i Danmark for at fortælle om de gode norske erfaringer.

- I Norge starter vi her i september det fjerde hold op. Programmet har vist sig meget effektfuldt. Af
tidligere hold har 50 % af deltagerne opnået øget budgetansvar og 24 % opnåede at blive topledere i deres virksomhed, fortæller Hege Skryseth.

Programmet, der er et af initiativerne fra Styregruppen Kvindelige Ledere i ITB, rummer mentoring fra absolutte topfolk i branchen, workshops med kvindelige rollemodeller kombineret med et egentligt uddannelsesforløb med henblik på personlig og professionel udvikling. Allerede nu har blandt andet Dell, FDC, Microsoft og KMD tilmeldt sig programmet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069