23948sdkhjf

Crysberg er først i verden med ny certificering

Direktør mener, nyt certifikat kan være med til at holde arbejdspladser hjemme i Danmark. QCe samler alle standarder i én certificering.
En dårlig lodning eller en anden fejl et eller andet sted i produktionen eller ”elektronikfødekæden” skal kunne spores.

Crysberg A/S er som den første virksomhed i verden blevet certificeret efter QCe, Quality Compliance of electronics production.

Det betyder, at alle tidligere standarder samles i én certificering, så Crysberg nu kan give kunden en produktionsserie med større tryghed og garanti. Elektronikløsningen virker samlet set og ikke længere i delstandarder.

Forebygge svagheder
Den nye fælles certificering, QCe, skal forebygge svagheder i elektronikken, så den professionelle elektronik ikke svigter. Skaderne kan blive uoverskuelige eller ligefrem skæbnesvangre, hvis elektronikløsningen svigter i medicinske hjertemaskiner, skibsmotorer eller i store, kritiske produktionsinvesteringer på en fabrik.

Firmaet SQC, Skaanning Quality & Certification, har udviklet QCe-certificeringen, som nu første gang er tildelt ingeniørvirksomheden Crysberg. Forløbet har varet et år.

- Kravene er mange og meget detaljerede, og vi har auditeret både den forretningsmæssige del og de produktions- og logistikmæssige forhold. Operatørerne, udviklerne og produktionsteknikerne hos Crysberg har fået efteruddannelse, og alle produkter er blevet konstant kontrolleret, siger Finn Skaanning, direktør og ejer af SQC i Rungsted.

Hullet i markedet
Finn Skaanning har gennem flere år været opmærksom på hullet i markedet og har udviklet et program, der dækker både management system og den absolutte kvalitet i produktet, således at IPC og ISO krav er tilgodeset i én og samme løsning. SQC udviklede, og Crysberg blev testvirksomhed.

- Det er et stort fremskridt. Nu kan vi levere et højt dokumenteret kvalitetsniveau til kunderne. Nu har vi en certificering, der gælder hele elektronikkæden. Det nye certifikat kan være med til at holde arbejdspladser hjemme i Danmark i konkurrence med producenterne i lavprislande, siger Niels Klagenberg, CEO i Crysberg.

Flere QCe-certifikater
SQC ser frem til at bruge ekspertisen og muligheden for at kunne udstede flere QCe-certifikater i andre virksomheder i ind- og udland.

QCe certifikatet sikrer at organisationen arbejder efter J-STD-001 standarden fra IPC (Association Connecting Electronics Industries) samt de associerede standarder IPC-A-600 (råprint), IPC-A-610 (montage), IPC-A-620 (kabler og samling) samt IEC 61340-5-1 (ESD, Beskyttelse mod statisk elektricitet). QCe er en ny certificering udviklet af firmaet, SQC.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079