23948sdkhjf

SCF Technologies etablerer demonstrationsanlæg i Næstved

Det næste sted i Danmark, hvor der skal udvindes olie, er i Næstved. I et samarbejde vil Alfa Laval Copenhagen og SCF Technologies opføre et demonstrationsanlæg for CatLiq-teknologien.
Seks sjællandske kommuner har gennem det fælles affaldsselskab I/S AffaldPlus sammen med det lokale renseanlæg under NK-Forsyning A/S, teknologivirksomheden Alfa Laval Copenhagen A/S og børsnoterede SCF Technologies A/S indgået en hensigtserklæring om i fællesskab at opføre et demonstrationsanlæg, der hver time omdanner flere tons affald til bioolie.

Anlægget bliver det hidtil største, som via SCF's CatLiq-teknologi bortskaffer eksempelvis slam eller andet vådt affald fra landbrugs- og fødevaresektoren på en økonomisk og miljømæssig hensigtsmæssig måde, hvorved det altovervejende bliver til bioolie. Olien kan så lagres og bruges til at fremskaffe ny energi.

Gode perspektiver i samarbejde og vådt affald
Anlægget bliver placeret hos det kommunalt ejede selskab AffaldPlus i Næstved. Administrerende direktør John Kusz siger:

- Vi ser frem til at deltage i opbygning og drift af demonstrationsanlægget her i Næstved. CatLiq-teknologien er interessant for os, da vi kan bruge det våde affald langt bedre end i dag - og tillige skabe olie ud af det. Der er mange gode perspektiver i det kommende samarbejde, og vi ser det som en vigtig del af vores opgave hele tiden at være på forkant og finde de bedste og mest miljøvenlige metoder til behandlingen af affaldet.

Tidligere miljøminister og direktør for Miljøstyrelsen, Jens Kampmann, vil som konsulent bistå SCF i forbindelse med etablering af anlægget og den fremadrettede strategiske udvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125