23948sdkhjf

Danske industrikæmper investerer massivt i nyt universitetscenter

Danfoss og Linak med i investering på 175 mio. kr. i nyt Center for Industriel Elektronik i Sønderborg

Danfoss, Linak, Syddansk Universitet, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune går sammen i et banebrydende offentligt-privat samarbejde om at etablere Center for Industriel Elektronik (CIE). Der oplyser Danfoss i en pressemeddelelse.

CIE kommer til at byde på de ypperste laboratoriefaciliteter, der skal komme de lokale virksomheder, regionen og hele industrien for energieffektivisering til gode. Forventningen er, at aktiviteterne i CIE vil øge udviklingen af nye produkter og løsninger, som både kan styrke de eksisterende virksomheder og skabe nye virksomheder og dermed løfte konkurrencekraften hos virksomhederne i regionen. Målet er, at der skal være tilknyttet en internationalt anerkendt forskergruppe på over 30 medarbejdere i 2025.

Samtidig skal der udbydes nye ingeniøruddannelser på elektronikområdet.

Dygtige hjerne afgørende for væksten
De nye uddannelser oprettes for at imødegå den mangel på kvalificeret arbejdskraft, som virksomhederne i området oplever. I Sønderborg-området bliver der brug for at ansætte knapt 1.400 akademikere inden 2020, men det vurderes, at det med den nuværende udvikling kun er muligt at skaffe 600. Der kommer altså til at mangle 800 akademikere, og det er især ingeniører inden for især elektronik, mekatronik og it, og derfor er det nødvendigt at handle nu.

- Det er afgørende for Danfoss, at vi har adgang til den nyeste viden og de dygtigste hjerner - for kun sådan kan vi fortsætte med at skabe nye banebrydende løsninger til vores kunder. CIE giver os præcist det, vi mangler - og vi er glade for at være en helt central del i dette projekt, siger Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand, Danfoss A/S.

Parterne investerer hver 35 mio. kr. i oprettelsen af det nye center – sammenlagt 175 mio. kr. Samtidig finansierer Bitten & Mads Clausens Fond og Linak opførelsen af en helt ny bygning ved siden af Alsion i Sønderborg, der skal huse laboratorier og testfaciliteter til CIE.

- Bitten & Mads Clausens Fond er glad for at kunne bidrage til de fysiske rammer omkring ingeniørvidenskab af høj kvalitet, der vil styrke erhvervslivet i hele regionen. CIE er et stærkt eksempel på et projekt, der både styrker Danfoss’ udviklingspotentiale og skaber nye muligheder i lokalområdet, siger Peter Mads Clausen, formand for Bitten & Mads Clausens Fond. 

Om fire år skal der være 110 ingeniørstuderende 
Området har meget stærke virksomheder inden for energieffektive teknologier - eksporten inden for disse teknologier er 34 mia. kr. årligt. Industrien er med andre ord en sværvægter i klassen af danske eksporterhverv. Og vækstpotentialet inden for energieffektive teknologier er stort: 80 procent af virksomhederne forventer øget omsætning de kommende år, og 58 procent forventer flere ansatte.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft risikerer dog at ramme væksten. Gennem CIE får såvel Danfoss og Linak som andre lokale aktører direkte adgang til både den talentmasse og viden, CIE vil generere. 

CIE opbygges over en årrække. I den første fase på fire år forventes det, at 110 personer er påbegyndt eller har afsluttet uddannelsen som ingeniør inden for elektronikområdet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157