23948sdkhjf

Vestas tester sol og batterier

Vestas har lige nu gang i tre forskellige pilotprojekter, hvor vind er kombineret med enten solenergi eller lagringsteknologier. Det fortalte CEO Anders Runevad ifølge Børsen, da vindmølleproducenten torsdag holdt teknologikonference i København.

- I takt med at vedvarende energiteknologier modnes og bliver de dominerende i energisystemet, skal vi sikre, at vindenergi forbliver den ledende løsning inden for vedvarende energi. Det inkluderer blandt andet, at vi anvender ny teknologi til at integrere vindenergi med for eksempel lagring og sol, sagde Anders Runevad ifølge Børsen.

Ved samme lejlighed kunne Vestas løfte sløret for hele tre nye vindmøller, som alle bygger på vindmølleproducentens 3 MW-platform. Det skriver Vestas i en pressemeddelelse.

3 MW-platformen er nu blevet opgraderet til 4 MW, og de tre nye møller har fået navnene V150-4.0/4.2 MW, V136-4.0/4.2 MW og V117-4.0/4.2.

V150 bliver den største med en rotordiameter på 150 meter, og samtidig installeres møllen på et 166 meter højt tårn og får dermed en højde til vingespids på 241 meter.

- Med dagens annoncering udfolder Vestas endnu mere af platformens potentiale og sikrer, at vi tilbyder markedsledende vindenergiløsninger, siger chief technology officer Anders Vedel i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222