23948sdkhjf

Millioner til uddannelse af fyrede fra Linak og Danfoss

Europa-Parlamentet har netop givet et tilskud på 75,3 mio. kr. til omskoling og uddannelse af de fyrede ansatte fra Danfoss og Linak i Sønderborg Kommune.
Tilskuddet på i alt 10,1 mio. euro kommer fra den Europæiske Globaliseringsfond (EGF) og betyder, at en lang række omskolings- og uddannelsesinitiativer nu kan komme i gang i Sønderborg Kommune.

Region Syddanmark og Sønderborg Kommune ansøgte tilbage i september 2009 fonden om midler til projektet, og regionsrådsformand Carl Holst glæder sig over, at anstrengelserne har båret frugt:

- I årets løb har processen været drøftet flere gange, men fra i dag skal de praktiske initiativer i fokus. Jeg ved, at Sønderborg Kommune er klar til at starte de mange initiativer for mennesker, der desværre stadig er ledige efter fyringerne på Danfoss og Linak sidste år. Jeg er meget glad for, at vi har været med til at sikre disse mennesker en ekstraordinær hjælp, siger han.

Udbetales i løbet af et par måneder
Af budgettekniske årsager er tilsagnet til Sønderborg delt op i to. Størstedelen – nemlig 8,9 mio. euro – går således til fyrede fra Danfoss, mens de resterende 1,2 mio. euro tilfalder fyrede fra Linak.

Efter at EU-parlamentet nu har vedtaget tilskuddet, skal Ministerrådet sætte det endelige stempel på sagen. Derfor ligger selve udbetalingen stadig et par måneder ude i fremtiden.

Ministerrådets stempel er dog en formsag. Der er nu 100 % sikkerhed for, at pengene kommer, forsikrer Carl Holst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109