23948sdkhjf

Nordlux på belgiske hænder

Trods salg til udlandet ventes der flere ansatte i den nordjyske virksomhed

Belgiske Energetic Lighting køber nu Nordlux i Aalborg, der er stor i Norden inden for design og salg af indendørs og udendørs lamper. Energetic Lighting er store inden for udvikling og produktion af energibesparende lyskilder, særligt LED.

Handlen skete med virkning fra 1. august 2017 og både ledelse og medarbejdere fortsætter i virksomheden:

- Vi har fået præsenteret et købstilbud og ikke mindst en fremtidig strategi for koncernen, hvor Nordlux kommer til at spille en afgørende rolle, som vi ikke har kunnet sige nej til, forklarer administrerende direktør Peter Terkelsen fra Nordlux Group.

- Energetic Lighting er en ønskepartner for os - både på grund af de åbenlyse fordele ved at kombinere en lyskildeproducent med en lampespecialist, og også inden for en lang række andre områder. 

Pris: "et betydeligt millionbeløb"
Nordlux Group blev grundlagt i 1977 og har hovedkontor i Aalborg samt salgsselskaber i Norge, Sverige, Tyskland og Kina. Nordlux designer og udvikler selv alle produkter, der produceres af eksterne partnere.

- Den overordnede plan med sammensmeltningen er konsolidering og vækst, og vi forventer således at skulle øge vores medarbejderstab, der i dag ligger på godt 70 medarbejdere, inden for de kommende år. Vi får nemlig adgang til en række nye kunder og kanaler, mens vi bidrager med et veletableret og anerkendt lampebrand, fortsætter Peter Terkelsen.

Prisen for overtagelsen oplyses ikke, men der er tale om et betydeligt millionbeløb.

Nordlux havde sidste år et overskud før skat på 22,8 mio. kr., forrige år var det på 23,8 mio. kr. og året før 26,6 mio. kr. Egenkapitalen i firmaet er ifølge regnskabet for 2016 på 46,9 mio. kr.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078