23948sdkhjf

Udbudsændring koster Holbech Lys dyrt

Ændring i udbudsmateriale med tilbagevirkende kraft kostede lampefirmaet i Odense mange penge

Holbeck Lys har tabt omkring 300.000 kr. i mandetimer og produkter på en opgave, der ikke blev til noget. Det skriver fyens.dk.

Belysningsfirmaet i Odense blev valgt som fast leverandør til et LED-projekt på nogle af Bygningsstyrelsens bygninger på Syddansk Universitet i Odense. Opgaven omfattede 3-400 LED-lysarmaturer.

I udbudsmaterialet fremgik det i første omgang, at ’LED makeoveren skal foretages af Holbech Lys’.

- I udbudsmaterialet stod skrevet, at jeg skulle levere det her stykke arbejde, så jeg gik i gang med at lave prototyper, prøveophæng og brugte megen tid på at tale med de elektrikere, der var interesserede i at vinde udbuddet, siger firmaet indehaver Lars Holbech til fyens.dk.

Siden blev udbudsmateriale så ændret med tilbagevirkende kraft. Dermed var firmaet ikke sikret opgaven, og den gik i sidste ende til anden side.

En klage fra lysfirmaet til Klagenævnet for Udbud er blevet afvist, da sagen var uden for klagenævnets kompetenceområde.

Bygninsstyrelsen erkender, at der var sket en fejl, men afviser anklager om snyd. 

- Det udbud, som Holbech Lys klagede over, drejer sig om en hovedentreprise, hvor Holbech Lys ikke var tilbudsgiver. Det er korrekt, at der var en fejl i styrelsens udbudsmateriale, som gjorde, at tilbudsgiverne tog kontakt til Holbech Lys. Fejlen blev rettet under udbudsforløbet og fratog ikke Holbech Lys mulighed for at indgå aftale med den vindende tilbudsgiver. Holbech Lys er ikke den eneste leverandør af LED-belysning på det danske marked, og den vindende tilbudsgiver har fundet en anden leverandør. Styrelsen har naturligvis heller ikke videregivet udviklingsarbejde til Holbech Lys' konkurrenter, skriver Bygningsstyrelsen om sagen i et svar til mediet Dagens Byggeri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063