23948sdkhjf

Vil gøre livet lettere for elektronik-indkøbere

To kendte ansigter inden for elektronikbranchen er gået sammen om et helt nyt værktøj, der skal gøre det let for indkøberne at finde de nødvendige komponenter.
Den danske elektronikbranche bruger dagligt mange timer på at finde tilgængelige varer. Bjarne Drews og Flemming T. Nielsen, der tilsammen har 45 års erfaring fra elektronikbranchen, vil nu lette arbejdet for indkøberne, ved at samle de mange komponentleverandører i én database.

- Med det nye værktøj www.Electronic-Connect.com får elektronik-indkøbere nemt adgang til samtlige leverandører ved afsendelse af forespørgsler. Det eneste, det kræver, er, at man kender fabrikat og typebetegnelse. Så klarer den specielle leverandørmatrix resten, således forespørgslen automatisk når frem til alle, der kan have den ønskede komponent. Herefter er det bare at læne sig tilbage og vente på tilbagemeldinger, forklarer Bjarne Drews.

Distributører er positive
På den nyligt overståede E-10 messe lavede de to iværksættere en del benarbejde ved at opsøge alle de store komponentdistributører for at få deres produkter med i den nye database, og de har alle været positive over for det nye tiltag.

- Systemet er bygget op, så det hele tiden opdateres via leverandørernes linecard og kapabiliteter. Det er derfor 100 % effektivt. På den anden side af bordet har leverandørerne sikkerhed for, at både nye og gamle kunder finder frem til dem. Også selv om markedet er livligt med opkøb og sammenlægninger af distributører og producenter, der er en del af elektronikindkøberens hverdag, siger Bjarne Drews.

- En anden stor fordel for leverandørerne er, at der kun kommer forespørgsler på de komponenter, der står på deres linecard, og i et bestemt format hver gang. Dermed bruger man kun tid på det relevante og kan optimere interne processor, tilføjer han.

En klar eksport-mulighed
Det er gratis for distributørerne at tilmelde sig systemet, og det skal finansieres af brugerne, der skal betale for at få den forenklede adgang til komponenterne, men det mener Bjarne Drews ikke er noget problem.

- Der er tale om en enorm tidsbesparelse for både indkøber og distributør, betalingen for softwaren er meget hurtigt tjent hjem, konstaterer Bjarne Drews.

I første omgang skal systemet lanceres i Danmark, men bliver det en succes, så kommer turen også til en række andre lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079