23948sdkhjf

Siemens og SAP skal udvikle opladningssystem til el-biler

Siemens IT Solutions and Services og SAP har netop indgået en samarbejdsaftale, der skal sætte standarden for, hvordan fremtidens opladningssystem til el-biler skal designes.
Som følge af det globale fokus på nedbringelsen af verdens CO2-udledning er Siemens og SAP gået sammen i et samarbejde. Virksomhederne har i Washington, USA for nylig udarbejdet et proof-of-concept (POC) for, hvordan fremtidens opladningssystem til el-biler skal fungere.

Siemens Energy skal stå for opbygningen af den fysiske ladestation samt adgangen til et elektromobilt netværkscenter, som gør, at data kan udveksles mellem ladestationen og forskellige back-end-systemer. Udover Siemens-hardwaren vil software fra blandt andet SAP indgå i det driftssetup, som Siemens IT Solutions and Services opstiller for at sikre en optimal udnyttelse af energiforbruget.

Fælles standard er en fordel
- I Siemens har vi et overordnet ønske og mål om at tage et grønt medansvar. Det indebærer blandt andet udviklingen af projekter som dette, hvor det bedste fra to verdener mødes i fælles enighed om at skabe en så miljøvenlig udnyttelse af vores energiressourcer som muligt. Vi er på et tidligt stadie i udviklingsfasen, men vi har store forventninger til, at dette og lignende projekter, hvor man udnytter intelligent teknologi til at høste energimæssige gevinster, er en grøn og farbar vej frem, siger direktør i Siemens IT Solutions and Services, Claus Møller.

Hos SAP tror man på, at tvær-industrielle samarbejder er fremtiden inden for el-biler. Eksempelvis Advanced Metering Infrastructure (AMI), der samler meterdata fra forskellige ladestationer og understøtter forventede transaktionsscenarier på tværs af forskellige el-udbydere.

- Der er ingen tvivl om, at elbilerne kommer. Men markedet er måske lidt for navlebeskuende, hvor alle udvikler egne biler og egne ladeløsninger. Vi tror på, at man kan gøre større fremskridt og opnå bedre resultater via tværindustrielle samarbejder, og det vil vi vise sammen med Siemens inden for ladestationer. Hvis der var en standard inden for ladestationer, der kan tale med alle slags biler og alle elselskaber, vil omkostningerne forbundet med el-biler falde, siger Hanne Schultz Andersen, der er sustainability-ansvarlig ved SAP Danmark.

Som en del af den første fase i samarbejdet, forventer man blandt andet at kunne demonstrere en end-to-end procesintegration mellem at måle energiforbruget og generere en faktura for en el-bil, der lader op på hjemmeadressen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094