23948sdkhjf

Carometec-direktør revser Vækstfonden

Fondens lånevilkår var så urimelige, at det var ved at tage livet af den københavnske producent af måleudstyr.
Tilbage i 2004 købte Vækstfonden en aktieandel i Carometec, der på det tidspunkt hed SFK Technology. Året efter ville fonden ud af engagementet, og det skete ved at yde virksomheden et lån på 3 mio. kr., som blandt andet skulle bruges til tilbagekøb af aktier. Det skriver Børsen.

Udover de almindelige rentebetalinger indeholdt lånet også en resultatbetaling, der normalt betyder, at långiveren skal have en andel af virksomhedens overskud. I dette tilfælde skulle Vækstfonden imidlertid have en andel på 1 % af Carometec’s omsætning i perioden 2005-2010.

Tæt på konkurs
Aftalen med Vækstfonden blev indgået af Carometec’s stifter Svend Aage Jensen, og først da Henrik Andersen kom til som administrerende direktør i 2007, studsede man over betingelserne. På et tidspunkt var de høje låneomkostninger ved at tage livet af Herlev-virksomheden, og kun takket være ekstraordinære indskud fra aktionærerne, kom man ud af aftalen med Vækstfonden. Henrik Andersen er forundret over Vækstfondens ageren.

- Det var ikke en eller anden sidegadevekselerer, vi havde lånt penge af, men en statslig fond. Da de reelle vilkår i aftalen gik op for os, var vi sikre på, at det var en fejl, udtaler Henrik Andersen til Børsen.

Vækstfondens finansdirektør Martin Vang Hansen har ikke ønsket at kommentere sagen over for avisen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078