23948sdkhjf

GPV investerer over 100 millioner

Elektronikproducenten når 200 medarbejdere i Aars og 1.000 i Thailand efter endnu en kapacitetsudvidelse i både elektronik og mekanik

GPV har i første halvår 2017 løftet omsætningen til 547 mio. kr., en fremgang på med 28 procent sammenlignet med 1. halvår 2016.

Samtidig har ordreindgangen fra eksisterende kunder og nye kunder overrasket positivt, og GPV investerer derfor i kapacitetsudvidelser i både Danmark og Thailand:

- Det går meget stærkt lige nu, og derfor har vi besluttet igen at investere i yderligere kapacitetsudvidelser kun godt et halvt år efter den seneste. Vi ser den øgede ordreindgang som en positiv udfordring, og jeg kan sige, at vi har både viljen og evnen til at følge med den øgede efterspørgsel og foretage de nødvendige investeringer i at øge kapaciteten, forklarer administrerende direktør Bo Lybæk. 

Op på 200 i Aars og 1.000 i Thailand
Så sent som december 2016 installerede elektronikkoncernen to nye komplette SMT-produktionslinjer, og nu foretager virksomheden endnu en udvidelse med yderligere fire SMT-linjer.

- Investeringerne løber op i godt 110 millioner kroner og skal være med til at sikre, at vi kan levere de produkter, som kunderne i stigende grad efterspørger. Derudover vil de nye linjer bidrage positivt til at sikre, at vi kan møde både nuværende og fremtidige kvalitetskrav, siger Bo Lybæk.

Udvidelsen sker dels med en ny linje til prototyper i produktionen i Aars, hvor medarbejderstaben er øget med 60 medarbejdere til godt 200 medarbejdere. Dels med tre nye linjer på GPVs elektronikfabrik i Bangkok i Thailand, hvor medarbejderstaben øges fra cirka 900 medarbejdere til godt 1.000 medarbejdere.

På GPV’s nye fabrik i Guadalajara i Mexico er der nu cirka 80 medarbejdere. Fem af de seks nye SMT-linjer er baseret på nyeste Industri 4.0-teknologi, hvor alle elementer i linjerne taler sammen og er selvregulerende:

Nyt til mekanik-grenen
Foruden investeringer i elektronik har GPV netop også investeret i ny fiberlaser-teknologi og 5-aksede bearbejdningsmaskiner med robotter på fabrikkerne i både Tarm og Bangkok. Disse investeringer tilfører - ud over kapacitet - også nye kompetencer, der understøtter nye forretningsområder: 

- Det er helt afgørende, at vi løbende investerer og fornyr maskinparken, så vi kan blive ved med at være blandt de allerbedste EMS’er. Derudover er automatisering et must, hvis vi fortsat skal have konkurrencedygtig produktion blandt andet i Danmark, slutter han.

Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093