23948sdkhjf

Kinesisk hæder til Jørgen Mads Clausen

Danfoss’ bestyrelsesformand har fået Haihe Venskabsprisen af den kinesiske by Tianjin

- Kina er vores andet hjemmemarked, og Tianjin vores kinesiske base. Det er et privilegium for mig at have stået i spidsen for Danfoss igennem de sidste 20 år, og virksomhedens investeringer i Kina og Tianjin i særdeleshed. Kinas historisk stærke økonomiske vækst og den solide opbakning fra landets centrale styre og lokale myndigheder har haft stor betydning for Danfoss’ succes, siger Jørgen Mads Clausen i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget taknemmelig for den anerkendelse, som bystyret i Tianjin har tildelt mig og ikke mindst Danfoss. Vi vil også fremadrettet styrke vores engagement i Kina, spille en aktiv rolle som ansvarlig virksomhed og støtte udviklingsinitiativer som ”Made in China 2025” og ”Bælt- og Vej” for at medvirke til en mere grøn, bæredygtig og harmonisk fremtid, tilføjer Danfoss’ bestyrelsesformand.

Som daværende koncernchef iværksatte Jørgen Mads Clausen ved årtusindskiftet Danfoss’ strategi for at gøre Kina til virksomhedens andet hjemmemarked. I 1996 etablerede han Danfoss’ første kinesiske fabrik i netop Tianjin, som i dag både er koncernens hovedbase i Kina samt hjemsted for et betydeligt Danfoss forsknings- og udviklingscenter.

Gennem de sidste 20 år er Kina blevet det næststørste marked for Danfoss målt på omsætning. Ud af Danfoss’ 25.800 ansatte arbejder mere end 4.000 i Kina. Det er flere, end virksomheden beskæftiger i Sønderjylland.

Jørgen Mads Clausen har besluttet at fordoble sin hæderspris og donere den til millionbyens uddannelsesmæssige og sociale udvikling. Danfoss vil sammen med Tianjins universitet etablere et Danfoss Scholarship og Danfoss Faculty Fellowship til forskere og studerende beskæftiget inden for miljø - for at styrke forskningen og talentudviklingen på området.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094