23948sdkhjf

Mita-Teknik kunne ikke leve op til succes-år

2008/2009 blev et ekstraordinært godt år for Mita-Teknik. I 2009/2010 faldt både omsætning og overskud som ventet.
- Som ventet blev selskabets aktivitet reduceret i forhold til det ekstraordinært gode regnskabsår 2008/2009 pga. den verdensomspændende nedgang i efterspørgslen. I forhold til 2007/2008 blev der dog realiseret en mindre stigning, hvilket også var forventet ved seneste regnskabsaflæggelse, skriver Mita-Teknik i sit årsregnskab.

Virksomheden producerer styringssystemer og elektronik til blandt andet vindmølleindustrien. I 2009/2010 blev det til et samlet bruttoresultat på 117,4 mio. kr., hvilket var mere end en halvering fra 273,6 mio. kr. året før.

Særdeles tilfredsstillende
Overskuddet før skat endte på 50,1 mio. kr. – eller ca. en tredjedel af resultatet på 169,4 mio. kr. i 2008/2009. Virksomhedens ledelse anser dog resultatet som ”særdeles tilfredsstillende”.

- Selskabet formåede at konsolidere sin position i et vanskeligt marked, hvilket blandt andet skyldes effekten af de seneste års succesfulde etablering af egne datterselskaber på essentielle markeder og øgede investeringer i udvikling af nye produkter. Disse aktiviteter har været muliggjort af en stærk likviditet i selskabet, skriver Mita-Teknik.

Derudover har fortsatte effektiviseringer og generelle omkostningsreduktioner været med til at sikre overskuddet.

Udviklingshastighed sættes op
I indeværende regnskabsår forventer Mita-Teknik, at kunderne vil skærpe kravet til hyppige produktlanceringer kombineret med konkurrencedygtige priser, og derfor vil man fastholde et højt udviklingsniveau.

- Udviklingen af nye, højteknologiske produkter vil fortsætte med stor styrke i de kommende år, og målet er at nedbringe udviklingstiden, så produkterne hurtigere bliver tilgængelige på markedet til glæde for virksomhedens kunder. Flere af vores nye interessante ”stand alone produkter” er markedsført med succes, og salget af disse produkter vil fortsat bidrage positivt til indtjeningen i det kommende regnskabsår, skriver Mita-Teknik.

I alt kalkulerer virksomhedens ledelse med en årlig vækst på 20 % over de kommende tre år
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11