23948sdkhjf

Familierne bag Widex høvler penge ind

Familierne Westermann og Tøpholm, der står bag høreapparatkoncernen Widex, er i løbet af få år gået fra underskud til at tjene næsten en milliard

To af landets rigeste familier får også råd til julegaverne i år. 

For familierne Westermann og Tøpholm, der hver ejer halvdelen af høreapparatskoncernen Widex, har netop været gennem et forrygende år, hvor den samlede papirformue i familiernes fire store private holdingselskaber for første gang er kommet over 7 mia. kr. Det skriver Finans.

De to familiers fire store holdingselskaber kom ud af regnskabsåret 2016/2017 med et samlet overskud på 966 mio. kr. efter skat. Til sammenligning havde de fire selskaber året forinden en indtjening på 279 mio. kr.

Faktisk skal man ikke længere tilbage end 2013/2014, før selskaberne samlet set tabte penge.

Widex, værdipapirer og ejendomme
Der er altså tale om en eksplosiv udvikling i de to familiers evne til at tjene penge på selskaberne, der udover Widex også tæller investering i ejendomme og værdipapirer.

Ifølge Lars Nørgaard, der er administrerende direktør i flere af familiernes holdingselskaber, var det seneste regnskabsår et, man bestemt kan være tilfreds med.

- Det gode år kan forklares med, at vi har haft en stor engangsindtægt på en ejendom, har været en del af den generelle opgang på aktiemarkedet, og at Widex-koncernen oplevede markant fremgang, siger Lars Nørgaard til Finans.

Som Lars Nørgaard henviser til, har særligt salget af en ejendom, hvor det københavnske luksuslejlighedsprojekt Stay er beliggende, skæppet godt i kassen. 

Ejendommen var ejet af selskabet GSA Invest, som familien Westermann og Tøpholm ejer sammen. Salget indbragte 359,5 mio. kr., fremgår det af GSA Invests seneste regnskab.

Har hver sin halvdel af Widex
Kronjuvelen i familien Westermann og Tøpholms imperium er høreapparatskoncernen Widex, der beskæftiger over 4.000 medarbejdere. Koncernen havde i 2016/17 sit bedste år nogensinde, da både omsætningen og indtjeningen steg væsentligt.

De to ejerfamilier har begge 50 procent af aktierne i Widex gennem selskaberne Westermann A/S og Tøpholm Holding A/S. Derfor blev det rekordstore overskud på 365 mio. kr. i Widex kanaliseret ned i disse selskaber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125