23948sdkhjf

Saab afskediger 200 i Sverige

Den svenske koncern rokerer om i sin Dynamics-division og skærer ned inden for forretningsområdet Electronic Defence Systems.
- Disse strukturændringer indebærer, at vi koncentrerer virksomheden ved at mindske antallet af fabrikker samt effektiviserer inden for områder, hvor vi har for høje administrative omkostninger, siger Saabs topchef Håkan Buskhe.

Konkret betyder det, at forretningsområdet Dynamics’ aktiviteter i Eskilstuna vest for Stockholm afvikles i løbet af 2012, og at en del af den nuværende produktion flyttes til Karlskoga i starten af 2011.

Afdelinger slås sammen
Dynamics’ fartøjsproduktion, der ligger i Motala vest for Linköping, integreres i den britisk-baserede Saab Seaeye Ltd med det mål at blive verdens førende inden for undervandsfartøjer til det civile og militære marked. Et svensk Seaeye-kontor vil blive etableret i Linköping. En del af virksomhedens aktiviteter i Motala vil blive forsøgt videreført i Linköping, men det kræver dog langsigtede aftaler med potentielle kunder.

Inden for forretningsområdet Electronic Defence Systems er flere effektiviseringstiltag sat i gang. Divisionens aktiviteter i Stockholm skal samles på en adresse ved at flytte afdelingen i Kista til Järfälla. Afdelingen i Mölndal vil i løbet af 2010 og 2011 blive flyttet til Göteborg, og samtidig vil Saab samle detaljekonstruktionen inden for mikrobølge-området i Göteborg og Centurion i Sydafrika. Det indebærer, at mikrobølge- og antennekontruktionen i Järfälla skal afvikles.

Omstruktureringerne ventes at koste Saab ca. 400 mio. kr. i fjerde kvartal 2010. Til gengæld ventes det at give samlede besparelser på ca. 160 mio. kr. årligt fra 2012.
Læs mere om: Saab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127