23948sdkhjf

Nyt alarmsystem skal redde liv

Unikt dansk alarmsystem med global patent skal redde liv ved lækager. Skibe er kernemarkedet, men også olierigge og vindmøller kan få gavn af alarmsystemet
Det danskudviklede alarmsystem, kaldet LAS-10 (Leakage Alarm System), sælges af nyetablerede DASPOS A/S.

- Alarmeringssystemet skal først og fremmest redde liv, og populært sagt er tilbagebetalingstiden 15 sekunder i forhold til omkostningerne per minut ved skibsbrande, siger Torben Jørgensen, CTO, DASPOS.

Systemet, som med succes er afprøvet på containerskibet Emma Mærsk, bygger på en sammenkobling af flere forskellige detektionsprincipper og har - som den eneste på markedet – en dobbelt indbygget sensorteknologi og en meget kraftig luftgennemstrømning, der giver en tidlig alarm ved lækage og reducerer og forhindrer potentielle brande og eksplosioner.

Tilpasset forholdene i den maritime sektor
Ligesom andre alarmsystemer til den maritime sektor er LAS-10 afbalanceret til en lang række faktorer. Dels skal systemet give signaler om maskinrummets luftsammensætning, så man har sikkerhed for, at alarmsystemerne virker, dels skal besætningsmedlemmerne ikke have en masse signaler om tilstande, som ikke udgør nogen decideret risiko for personale eller skib, herunder den arbejdsrelaterede risiko, besætningen er udsat for i form af forurenet luft.

- Vi har sat som mål at udvikle markedets mest driftssikre alarmeringssystem, der tager højde for forholdene i maskinrummet, og det har vi brugt de sidste fem år på, siger Torben Jørgensen, og tilføjer, Den balance har vi i samarbejde med nogle store rederier brugt en del ressourcer på at få fastlagt.

Potentiale i mange sektorer
Forventningerne til alarmsystemet er store hos DASPOS’ bagmænd. Der har været mange positive tilkendegivelser fra markedet, og projektet har opnået økonomisk støtte fra Den Danske Maritime Fond.

- Vi vil sælge LAS-10 til både skibe og borerigge, men også fx til vindmøller - alle steder hvor man ønsker at sikre sine medarbejdere og det omkringliggende miljø imod utilsigtet olieforurening eller brandrisiko. Mere lokalt forventer vi at kunne tilbyde nogle nye arbejdspladser, men også spændende arbejdsopgaver for montører og teknikere, som skal ud at montere anlæggene på skibe og borerigge rundt omkring i verden, slutter Lars Gerner Lund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063