23948sdkhjf

Rovsing sætter sig nye mål: Omsætningen skal fordobles

Leverandøren til satellitindustrien opstiller en række klare mål i ny strategi

Rovsing lancerer en ny 2021-strategi. Undertitlien er ”Restore trust and profitability”, og med den har selskabets bestyrelse netop vedtaget en række initiativer, der skal styrke firmaet kapitalgrundlag, indtjening og vækst. Det oplyser Rovsing i en meddelelse til børsen.

For producenten af simulatorer og testsystemer til satellitter er nogle af kernepunkterne at udvide forretningen på flere områder.

Ud over fortsat fokus på institutionelle kunder vil selskabet også udvide forretningen til det private kommercielle og militære marked.

Salgsmæssigt vil man i Europa drage nytte af de eksisterende kunderelationer med direkte salg. Samtidig er det et mål at udbygge forretningen i USA og Stillehavsområdet via lokale partnerskaber.

På produktsiden skal standardprodukter i centrum for at reducere kompleksitet.

Omkostningsreduktion for at sikre effektiv produktion og sourcing. Hertil kommer en komplet gennemgang af og genforhandling med leverandører i 2018. 

Omsætningen skal fordobles
Økonomisk hedder målsætningen en omsætning på 64 mio. kr. og en EBITDA-margin på mindst 10 procent i regnskabsåret 2021/22. I det igangværende regnskabsår er forventningen til omsætningen 32-36 mio. kr.

For at styrke selskabets kapitalgrundlag og dermed mulighed for at investere i den ønskede vækst har Rovsing for nyligt foretaget en emission af nye aktier, der gav et overskud på 4,7 mio. kr.  

I 2021-strategien ligger også, at man vil søge nye investorer, der kan styrke selskabets strategiske udvikling.

Boos fra bestyrelsen 
For at sparke strategien i gang og støtte ledelsen har Rovsings bestyrelse valgt at tilknytte bestyrelsesmedlemmet Flemming Hynkemjer som kosulent i firmaet.

Han er blandt andet tidligere CEO i RTX og Triax Group. Tilknytningen ventes at være af kort varighed - mindre end to måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078