23948sdkhjf

Ordre vokser med ekstra fire satellitter

Milliondyr tilføjelse til Gomspace-aftale

Gomspace skal levere yderligere fire satellitter til datterselskabet Aerial & Maritime. Det oplyser den danske producent af nanosatellitter på sin hjemmeside. 

Aerial & Maritime
Aerial & Maritime blev grundlagt på Mauritius i november 2016 med det formål at eje og drive en flåde af nanosatellitter, der skal opsendes og gå i kredsløb i lav højde omkring Ækvator.

Satellitterne skal overvåge fly- og skibstrafikken 37 grader nord og 37 grader syd for Ækvator ved at opfange flyenes ADS-B-signaler og skibenes AIS-signaler. De afrikanske lande kan dermed opkræve afgifter fra selskaber, der enten sejler eller flyver i deres farvand og luftrum – en indtægtsmulighed, de ikke tidligere har haft.

Læs mere:  Satellitfirma vil sikre lande millioner af dollars

Aftalen er en ændring på den turn key-leveringskontrakt, parterne indgik den 21. december sidste år.

Ud over de ekstra fire satellitter omfatter aftalen også opsendelse, kontrolstationer på jorden samt idriftsættelse af konstellationen af satellitter i kredsløb om ækvator.

Tilføjelsen har en værdi af 4 mio. dollars (25 mio. kr.), hvor den oprindelige aftale var værdi sat til 6 mio. dollars (37 mio. kr.). 

Leveringen er ligesom den oprindelige aftale sat til 2018. 

Gomspace etablerede Aerial & Maritim, som har base på Mauritius, i november 2016. Det nye selskab skal eje og drive en flåde af nanosatellitter i kredsløb i lav højde omkring Ækvator.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172