23948sdkhjf

Nu er Danmarks beredskabs-net godkendt

SINE-nettet har været til den afsluttende eksamen, og nu er radionettet til politifolk, brandmænd og ambulancereddere godkendt af staten.
SINE-nettet er løbende blevet testet og godkendt landsdel for landsdel. I samme takt er beredskaberne begyndt at kommunikere over nettet. Ved den endelige godkendelse skulle nettet bestå en række yderligere krav.

- Vi er glade for at kunne godkende radionettet. Dermed passerer vi en vigtig milepæl. De eneste områder, vi mangler nu, er Metro og Storebælt, siger Peter Carpentier, sekretariatschef i SINE-sekretariatet.

Langvarig analyseproces
- Samtidig er det vigtigt for mig at understrege, at radionettet ikke er statisk. Sammen med leverandøren optimerer vi hele tiden nettet, så det passer bedst muligt til beredskabernes behov, tilføjer Peter Carpentier.

Driftsprøven for SINE-nettet blev gennemført i marts, april og maj. Efterfølgende er de indsamlede data analyseret – en proces, der har varet længere tid end forventet.

Statens udgifter til etablering og drift af radionettet i ti år beløber sig til 1,6 mia. kr. Det er Dansk Beredskabskommunikation A/S, der leverer det TETRA-baserede radionet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078