23948sdkhjf

Hardware-startup trækker stikket

Efter halvandet år siger folkene bag iværksætterfirmaet Sentar, der har bygget en lille IoT-enhed, stop. Nu giver de andre iværksættere gode råd med på vejen

Christian Breinholt, Mads Rømer Svendsen og Lasse Korsholm Poulsen drejer nøglen på deres fælles firma Sentar, 18 måneder efter de startede. Det skriver Scion DTU. 

Idéen bag firmaet var at udvikle en IoT-enhed, som skulle advare brugeren om stillesiddende arbejder og anbefale at skifte arbejdsstilling fx med et hæve-sænke bord, og dermed forbedre sundhed på arbejdspladsen. 

Firmaets enhed har været gennem adskillige udviklingstrin og udgaver efter test ved firmaer, og så sent som i august blev Sentar optaget i Danish Tech Challenge hos Scion DTU. Men det bliver altså ikke til noget i denne omgang. 

De tre håber nu, at andre iværksættere kan lære af fejltagelserne. Det skriver Scion DTU med henvisning til firmaets blog. 

Fokus på forretning
Tilbage i august 2016 begik de tre den første fejl. Der blev brugt for meget tid på produktudvikling frem for forretningsudvikling. 

- Vi kunne formentlig godt have lavet en forretning på at sælge produktet som en service. Det kunne to eller tre af os leve af. Men i en tidlig fase blev vi enige om, at vi ville bygge et hardwareprodukt, der kunne skaleres globalt. Man skal huske, at det var præmissen, når man siger, at det fejlede. Vi er ikke ergoterapeuter, så vi ville bygge en skalérbar techvirksomhed, siger Lasse Korsholm Poulsen. 

Anden fejl, der bliver udpeget, var uvilje mod at ændre retning og forretningsmodel. Det selvom en markedsundersøgelse viste, at løsningen som den så ud i november 2016 ikke gav mening for kunderne. 

Endelig gik man ifølge Lasse Korsholm Poulsen ikke hårdt nok til det centrale spørgsmål om, hvorvidt kunderne ville betale for løsningen. I stedet blev tiden brugt på at underbygge firmaets ”proof of concept”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078