23948sdkhjf

Terma passer på Belgiens F 16-fly

Ny ordre på 3D-lyd og missilforsvar til det danske teknologi- og forsvarsfirma

Terma skal forbedre advarsels- og forsvarssystemerne på det belgiske forsvars F 16-kampfly. 

Forsvarskoncernen er blevet tildelt en kontrakt på modificering af flyenes pyloner til en a Pylon Integrated Dispensing System (PIDS+)-integration. Flyene er også udstyret med missiladvarselssystemet (MWS) Hensoldt AAR-60(V)2. De belgiske kampfly får dermed den meste avancerede udgave af PIDS+ konfigurationen. 

- Ved at tilføje denne Terma/Hensoldt MWS-insatllation til beskyttelsessystemet har vi nu en integreret EW-løsning til vores F 16ere, siger kaptajn  Sébastien D’hondt, F-16 avionics branch material manager ved Belgiens forsvar. 

Audio-løsning til piloterne  
Samtidig får Terma til opgave at udstyre kampflyene med Terma Aircraft Audio Management System (AAMS), der omfatter 3D-Audio og støjreduktion. 

AAMS-systemet vil blive installeret på samlet 54 styk ea. BD F-16 kampfly, og er dermed den største F-16 AAMS-ordre til dato. 

Løsningen, som er blevet brugt af det danske luftvåben siden 2009, giver på forskellig vis piloterne bedre overblik og mulighed for at overskue kritiske situationer. Samtidig reducere systemet forskellige støjkilder til fordel for piloterne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109