23948sdkhjf

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Det møder hård kritik, at Skatteministeriet gentagne gange har udskudt indførelsen af nye regler, der skal sikre bedre skatteforhold for for eksempel erhvervsdrivende fonde

Politikerne er enige, pengene fundet, men alligevel udskyder Skatteministeriet lovarbejdet. Over 3,5 mia. kr. er allerede frem mod 2020 afsat til en ny erhvervsbeskatning og ændring af skattereglerne for virksomhedsejere, der vil overdrage livsværket til en erhvervsdrivende fond, men arbejdet har haltet i årevis. Det skriver Finans.

- Det er stærkt beklageligt. Vi ved, at fondene har været en stabil faktor, der har sikret dansk erhvervsliv igennem rigtig mange år, siger Tine Roed, direktør i erhvervslivet største organisation, DI.

Et lovforslag om erhvervsdrivende fonde fra skatteminister Karsten Lauritzen var ellers sat på regeringens program for februar i år, men det trækkes nu af bordet.

Det sker til trods for, at en arbejdsgruppe under Skatteministeriet siden august 2017 har skullet aflevere anbefalinger for, hvordan skattereglerne ved overdragelse til en erhvervsdrivende fond bedst indrettes. Arbejdet er fortsat ikke færdigt, og formanden, Rasmus Kristian Feldthusen, professor på Københavns Universitet, kan ikke oplyse, hvornår arbejdsgruppen er i mål.
Samtidig har det såkaldte Erhvervsbeskatningsudvalg med tunge professorer i front i over tre år skullet hjælpe Skatteministeriet med indretningen af fremtidens erhvervs- og kapitalskat. Men intet er præsenteret.

- Det skal ikke være sådan, at sagen ender i en syltekrukke, fordi man nedsætter en arbejdsgruppe. Vi bør kunne regne med, at tingene kommer, siger skattepolitisk chef i Dansk Erhverv Jacob Ravn, der kalder det "mystisk", at Erhvervsbeskatningsudvalgets arbejde trækker i langdrag.

Også Jørgen Huno Rasmussen, formand for blandt andet Lundbeckfonden og TryghedsGruppen, kalder det tvingende nødvendigt, at skattereglerne for de erhvervsdrivende fonde kommer på plads hurtigst muligt.

- Det er helt uacceptabelt, at der ikke er fundet en løsning, og det betyder, at man ikke får flere erhvervsdrivende fonde i Danmark, vurderer Jørgen Huno Rasmussen overfor Finans.

Karsten Lauritzen tør ikke sætte en slutdato for Erhvervsbeskatningsudvalgets arbejde, men han tror på en løsning for fondene til efteråret.

- Jeg havde gerne set, at tingene var gået hurtigere, og at et flertal i Folketinget satte flere penge af til at lette skatten for dansk erhvervsliv, men jeg må operere under de vilkår, der gælder, og derfor tager det tid, siger skatteministeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125