23948sdkhjf

Nexans køber dansk kabelproducent

Det franske selskab Nexans køber den danske kabelproducent og –leverandør BE CableCon i Viborg.

Det sker for at komme ind i branchen for kabelpakkeløsninger til vindmølleindustrien.

En del af strategien 
Det er for at sætte skub i det meget lovende segment for vedvarende energi at Nexans har opkøbt en bestemmende indflydelse i BE CableCon.

Opkøbet er et eksempel på Nexans ”Paced for Growth”-strategi, der blev meddelt for nylig, og som stræber efter at udvikle Nexans’ forretning til, ud over at producere kabler, også at forsyne kunderne med komplette, fuldt integrerede kabelservices.

- Vi har udviklet et fremragende samarbejde med BE CableCon som underleverandør til vores egne pakkeløsningsprojekter. Det er et vigtigt skridt i vores strategi at indlemme dem i Nexans-koncernen for at få større kontrol over vigtige elementer i værdikæden, så vi kan tilbyde kunderne et komplet  teknisk forbindelsessystem. Ud over vindmøller kan vi nu udvikle nye vækstmuligheder for kabelpakkeløsninger i andre industrisegmenter, siger Alain Robic, Nexans VP Industry Solutions and Projects.

Ideel platform
BE CableCon blev grundlagt i Viborg i 2007 og har siden været inde i en rivende udvikling. I dag er BE CableCon kendt for design, teknologi og produktion af kabelløsninger, der hjælper vindmølleproducenterne med at installere kabelsystemer til energiforsyning, styring og kommunikation i deres vindmølletårne.

Virksomhedens portefølje inden for kabelpakkeløsninger dækker lavspændingsstrømkabler og mellemspændingskabler (MV) samt tilbehør som kabelsko, konnektorer og kabelklemmer, samt skræddersyet emballage til komplette kits, der er klar til installation.

Klaus Møller, medejer og direktør i BE CableCon står i spidsen for det nye datterselskab i Nexans-koncernen.

- Ved at blive inkluderet i Nexans-koncernen med deres ekspertise inden for kabelproduktion og globale tilstedeværelse får vi den ideelle platform til at føre vores forretning til næste niveau. Vi ser frem til at ekspandere uden for Nordeuropa og arbejde sammen med globale OEM’er samt rette blikket mod nye markeder i Nordamerika og  Asien-Stillehavsområdet, siger Klaus Møller.

Nexans breder sig i 40 lande verden over og har 26.000 medarbejdere. Omsætningen i 2016 var på 5,8 milliarder euro. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078