23948sdkhjf

Raket-nørder banker på ny rumkapsel

Flade metalstykker bliver omdannet til det, der skal bringe en amatørastronaut ud i rummet

Copenhagen Suborbitals har påbegyndt arbejdet med foreningens nye rumkapsel, som skal med den kommende Spica-raket ud i rummet. Det oplyser foreningen i en nyhedsmail. 

Rumnørderne vil den kommende tid omdanne fladt metal til en tubeform, der engang i fremtiden skal transportere en af foreningens medlemmer ud i rummet i en gør det selv rumkapsel. 

Copenhagen Suborbitals nye Spica-raket, der skal løfte den amatør-bemandede rumfærd, skal have en diameter på 955 mm og være 13 meter høj. 

Når den engang i fremtiden bliver afsendt fra foreningens flydende affyringsplatform, med navnet Sputnik, er målet, at den skal nå 105 kilometers højde. Derefter skal raket og kapsel falde tilbage mod jorden, de sidste fire kilometer assisteret til en tålelig landinge med faldskærme.

Opsendelser opgivet i 2017
Forsøg med at opsende raketten ’Nexø II’, forløberende til Spica og Copenhagen Suborbitals seneste raket i august og september sidste år gik ikke som planlagt. 

Forskellige problemer betød, at opsendelsen fra den flydende platform Sputnik øst for Bornholm, der oprindeligt var planlagt til den 26. august i første omgang blev udskudt til 2. september. Herefter gjorde tekniske fejl, at også tredje forsøg blev udskudt. Da de svenske luftfartsmyndigheder så sagde nej til weekenden 23.-24. september blev testopsendelsen droppet for 2017. 

Næste mulighed for at sende "Nexø II" afsted bliver i 2018, oplyser foreningen i forbindelse med de seneste, droppede opsendelser.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078