23948sdkhjf

Jumbojet skal sende Gomspaces satellitter i kredsløb

Gomspace indgår aftale med Virgin-koncernens rumfirma, Virgin Orbit, som skal sende det danske firmas nanosatellitter i kredsløb

Gomspace har netop indgået en aftale med det private rumfirma Virgin Orbit.

I 2019 vil Aalborg-baserede Gomspace sende adskillige af sine små nanosatellitter i kredsløb. Opsendelsen vil ske med firmaet Virgin Ones specialudvikle raket LauncherOne. 

Opsendelsen skal bruges til at udbygge et netværk af de små nanosatellitter, der bruger Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) og Automatic Identification System (AIS) signalovervågning til at spore civile fly og skibe i et bælte om Ækvator.   

- Gomspace er altid glad for at tage endnu et skridt som globalt førende i nanosatellit-miljøet. Virgin Orbit og LauncherIOne er en vigtig brik i opbygningen af vores ADS-B og AIS overvågningskonstellation, som skal opfylde et behov, der er både samfundsmæssigt og kommercielt vigtigt, siger Niels Buus, Gomspaces administrerende direktør. 

LauncherOne er en særlig to trins raket, som bliver affyret fra et fly, Virgin Orbits Boeing 747-400 - bedre kendt som en jumbojet - med navnet Cosmic Girl. 

Satellitterne, som skal sende op med LauncherOne, vil blive designet, produceret og idriftsat af Gomspace. De er tæt på den veltestede hardware brug i de succesfuld GOMX-1 og GOMX-3 missioner. 

Netværket af satellitter vil blive drevet af Gomspace-selskabet på Mauritius Aerial & Maritime, når de er i kredsløb.

Opsendelsen af skal ske i starten af 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079