23948sdkhjf

Terma-direktør: Innovationsfonden mister viden ved udflytning

Regeringens plan om at flytte Innovationsfondens til Aarhus vil betyde farvel til eksperter og dermed forsinke vigtig samfundsudvikling, advarer Jens Maaløe

Da Regeringen onsdag præsenterede sin plan for udflytning af statslige arbejdspladser var Innovationsfonden på listen. Hovedsædet skal rykkes fra København til Aarhus. Fonden har dog allerede regionale kontorer i Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland, skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse. 

I sin egenskab af formand for Innovationsfonden kommenterer Jens Maaløe, der også er topchef i Terma, beslutningen: 

- Innovationsfonden er en hjørnesten i et velfungerende dansk forsknings- og innovationssystem, hvor idéer trives og bliver omsat til virkelighed. Vi er hele Danmarks Innovationsfond med aktiviteter overalt i Danmark og højt specialiserede medarbejdere placeret på vores kontor i København. Det er medarbejdere, der er eksperter i alt fra komplicerede forskningsfelter, talentpleje til skalering af virksomheder. 

- Ved en flytning af fonden vil det sandsynligvis betyde et farvel til mange af fondens erfarne og højt specialiserede medarbejdere. Dette tab af viden vil for en længere periode sætte Innovationsfondens arbejde under et stort pres, så vi risikerer, at vigtig samfundsudvikling bliver forsinket. Vi vil fra fondens side naturligvis gøre alt hvad vi kan, for at fonden stadig lever op til sit formål, fortsætter Jens Maaløe.

Konsekvenserne af regeringens beslutning vil jeg drøfte med bestyrelsen i Innovationsfonden ved et bestyrelsesmøde den 24. januar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078