23948sdkhjf

Dantax gør alvor af løfterne - køber konkurrent

Sydvestjysk producent af højttalere og forstærkere får ny ejer

Dantax overtager Gamut. 

- Efter nogle år med svage resultater, har banken og bestyrelsen i Gamut besluttet at afvikle firmaet, og Dantax Radio har købt samtlige aktiver, skriver Dantax i en meddelelse til børsen.

Gamut, der har base i Årre ved Esbjerg, har ligesom Dantax i nordjyske Pandrup beskæftiget sig med udvikling, produktion og markedsføring af high-end produkter, primært forstærkere og højttalere.

Får fat på en af de bedste i branchen
Dantax Radio har samtidigt ansat Gamuts chef designer Benno Baun Meldgård, der betegens som en af de bedste konstruktører i branchen.

Gjorde alvor af løfterne
Opkøbet kommer efter en længere periode, hvor opkøb har været nævnt som et mål og en mulighed i Dantax' regnskaber.

Siden selskabet havde held med at sælge flyaktiviteterne har formuleringen "Den frie likviditet påtænkes anvendt til opkøb, såfremt der kan findes en egnet opkøbsmulighed indenfor branchen." optrådt i meddeleser om den økonomiske udvikling. Eksempelvis i regnskabet for 3. kvartal

- For Benno har det været vigtigt, at Gamuts kunder kunne vedblive med, at få deres produkter serviceret, og blandt aktiverne er der mange komponenter og reservedele, så denne del er nu også på plads, fremgår det af meddelelsen.

Investeringens størrelse udgør alene et beskedent beløb, og får ingen indflydelse på Dantax`s resultat i indeværende regnskabs år.

Gamut A/S blev stiftet ved udgangen af 2014 og havde i sit første regnskabsår, 2013/14, et underskud på 2,7 mio. kr. I 2015 og 2016 præsterede selskabet resultater på 1,23 mio. kr. og dernæst beskedne 17.128 kr. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097