23948sdkhjf

Fond kaster en kvart milliard efter Max IV i Lund

Novo Nordisk Fonden investerer 255 mio. kr. i det nye supermikroskop, MicroMax, i Øresundsregionen

Novo Nordisk Fonden kaster 255 mio. kr. efter et nyt supermikroskop, der har potentiale til på sigt at føre til nye lægemidler. Det skriver Finans.

Navnet på det nye supermikroskop er MicroMax, og det bliver verdens mest avancerede af sin type. Det kommer til at blive en del af forskningslaboratoriet Max IV, i svenske Lund. Simpelt forklaret kan MicroMax bruges til at undersøge og beskrive proteiner.

- Det kan få os til at lære en masse om proteinstruktur-biologi, som vi i dag ikke ved noget om,« siger Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden, til Finans.dk.

Bevillingen er ifølge hende den største infrastrukturbevilling, Novo Nordisk Fonden nogensinde har givet.

10 års drift for en kvart milliard
MicroMax forventes at stå færdig i 2022, og Novo Nordisk Fonden har med de 255 mio. kr. sikret driften af supermikroskopet de første 10 år af dets levetid.

- Dette vil få en kæmpe betydning for fremtidig udvikling, vækstpotentiale og innovation inden for life science-industrien som helhed, siger Poul Nissen, professor ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet, til Finans.dk.

MicroMax bliver en del af Copenhagen Bioscience Cluster – en klynge af forskningscentre og infrastruktur inden for biomedicin og bioteknologi i Region Hovedstaden i Danmark og i Skåne i Sydsverige.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485