23948sdkhjf

Succes for næste generation hos Gomspace

Tvillingesatellitterne GomX-4, nordjyske Gomspaces fjerde demonstrationsmission, blev i dag sendt i succesfuldt kredsløb. Nu venter vigtig viden til store grupper af nanosatellitter

Gomspaces GomX-4 satellitterne blev i dag opsendt fra det kinesiske rumcenter Jiuquan Satellite Launch Center (JSLC) ned en LM-2D raket. Tvillingesatellitterne, GomX-4A og GomX-4B, blev - helt som planlagt - separeret fra raketten i en højde af 500 km. 

GomX-4 er fjerde demonstrationsmission fra den nordjyske producent af de små nanosatellitter og omfatter to 6U-satellitter.

Målet er at overvåge og demonstrere satellitkommunikation mellem nanosatellitter. Resultater og erfaringer skal anvendes i de mere avancerede kommunikationssystemer, som større konstellationer af nanosatellitter har behov for.

Begge satellitter har S-band Inter-Satellite Link (ISL) System og et High-Speed Link (HSL) system baseret på Gomspaces SDR-platform.

GomX-4A skal give Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse data og bidrage til forsvarsministeriets overvågning af Arktis. Satellittens har radioreceivere, som kan opgaven positionssignaler fra skibe og fly.

GomX-4B, , som har dimensionerne 20x30x10 cm og en vægt på godt 8 kg, er finansieret af det eruopæiske rumagentur ESA

- GomX-4B satellitten er det mest avancerede satellitdesign vi har til dato, og vi er glade for, at ESA vil deltage i dette projekt, som viser potentialet ved satellitter, der flyver i formation, og vurdere tandemeffekt-synergi, der åbner døren til kommercielle muligheder for at anvende platformen i fremtidige konstellationer for vores kunder, siger Gomspaces administrerende direktør, Niels Buus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078