23948sdkhjf

Økonomien i små og mellemstore virksomheder er i bedring

Optimismen spirer frem i de små og mellemstore virksomheder. Men SMV'erne frygter for Danmarks økonomi.
Danmarks mange små og mellemstore virksomheder er stadig hårdt presset af krisen, men virksomhederne ser væsentligt mere positivt på deres egen økonomiske situation end tidligere. Stadig flere SMV'ere forventer et stærkere årsresultat, viser Håndværksrådets nye konjunkturundersøgelse.

- Rigtig mange små og mellemstore virksomheder har skåret kraftigt til på udgiftssiden og dermed tilpasset sig den nye situation med færre ordrer. De har trimmet deres virksomheder og kan nu se frem til at høste frugten i form af en produktivitetsstigning, siger Håndværksrådets cheføkonom Jacob Thiel i en kommentar til undersøgelsens resultater.

Frygter for Danmarks økonomi
Håndværksrådets konjunkturundersøgelse foretages kvartalsvis og baserer sig på svar fra mere end 800 ud af hovederhvervsorganisationens i alt 20.000 små og mellemstore virksomheder.

Selvom virksomhederne er optimistiske på egne vegne, ser de stadig mere dystert på Danmarks økonomi. Derfor er barometeret som helhed faldet, men den forsigtige optimisme hos virksomhederne råder fortsat.

- Barometeret er faldet, og det er i sig selv bekymrende. Men det er værd at tage med, at barometeret for andet kvartal i træk er over "frysepunktet", hvilket afspejler, at de små og mellemstore virksomheder generelt er ovre det værste, siger Jacob Thiel.

Venter stadig på opsvinget
Håndværksrådets måling af medlemsvirksomhedernes ordretillid viser et fald for andet kvartal i træk. Det indikerer, at en del virksomheder endnu ikke er færdige med at tilpasse medarbejderstaben til det lavere aktivitetsniveau.

- Vi ser, at virksomhederne i højere grad har indstillet sig på, at det opsving, som de venter på, ikke er så nært forestående, som de først havde håbet. Derfor ser vi nu, at virksomhederne desværre igen foretager mere permanente tilpasninger i driften, siger cheføkonom Jacob Thiel.

Læs konjunkturundersøgelsen for fjerde kvartal 2010 på Håndværksrådets hjemmeside (PDF).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11