23948sdkhjf

Bluetooth-succes hos Axcon

Det sjællandske udviklingshus har lavet en løsning, så Søndagsavisens bude kan åbne gadedøre med en mobiltelefon.
For avisbuddet kan det være enormt tidskrævende at administrere nøgler til alle de trappeopgange, han skal have adgang til. Derfor bad Søndagsavisen Axcon om at udvikle en trådløs løsning på problemet.

I fremtiden bliver den såkaldte NFC-teknologi, hvor dataene kun kan opfanges over korte afstande, standard i mobiltelefonerne – men det kunne Søndagsavisen ikke vente på, og deres løsning er i stedet baseret på Bluetooth. Det skriver Axcon i sit nyhedsbrev.

Kan spare penge
I første omgang har Axcon og Søndagsavisen testet systemet på Nørrebrogade. Det sjællandske udviklingshus har placeret teknologien i det selvstændige selskab BeKey, og her er det planen, at det skal udbredes til en lang række funktioner i samfundet, der har ”nøgle-problemet”.

- Vi har testet systemet med nogle af de store distributører i Danmark, og responsen har været, at det fungerer fint. Derfor er vi i fuld gang med at etablere systemet rundt omkring, så husstandsomdelingen kan blive lettere og sikrere i fremtiden, siger Morten Nielsen fra BeKey.

Som et oplagt sted at benytte systemet nævnes blandt andet den kommunale hjemmehjælp, som udover administrationen af de mange nøgler også vil kunne spare en del penge til udskiftning af låse, når nøgler bortkommer.

To knaster undervejs
Processen med at udvikle systemet har dog ikke været helt ude knaster. Dels var der spørgsmålet om systemets sikkerhed, og dels var det et problem at skabe et egnet batteri.

Med hensyn til sikkerheden har Axcon brugt førende krypteringsteknologier, så selv har de aldrig været i tvivl. For at overbevise andre har man fået systemet valideret af et dansk universitet og vil kunne bruge dette i salgsøjemed.

En lidt større hurdle var batteri-teknologien. Den har en direkte betydning for, om låsen kan anvendes i praksis. Ingen gider skifte batteri i en lås. Samtidig er en lås en mekanisk ting, så der skal bruges ”rigtig energi” til at flytte mekaniske emner, når låsen åbnes og lukkes. Derudover skulle der tages højde for, at Bluetooth er temmelig energi-tungt. Til sidst lykkedes det dog Axcons ingeniører at finde en tilfredsstillende løsning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125