23948sdkhjf

Homatic tredobler resultat efter fokusskifte

Homatic Engineering A/S lægger kræfterne i at agere specialister ude hos kunderne. Det har bidraget til et godt 2017-regnskab

Ingeniørhuset Homatic Engineering A/S præsterede i 2017 et rekordregnskab. Årsresultatet kom op over 1,3 millioner kroner, hvilket er en tredobling fra 2016. Bruttofortjenesten og egenkapitalen steg også betragteligt fra 2016 til i fjor.

Det skyldes primært én ændring for ingeniørerne placeret i Hinnerup ved Aarhus. De er i 2017 gået fra at arbejde med deres kerneområder produktudvikling, godkendelse og vedligeholdelse i egne rammer til at arbejde mere ude ved kunderne.

Homatic er altså i højere grad blevet et konsulenthus med tilknyttede specialister i løbet af i fjor. 

- Vores overordnede fokus har været at bygge en specialistforretning. Vores mangeårige erfaring med produktudvikling kommer vores kunder til gode. Så vi har taget konsulentforretningen til os, og den har givet de gode resultater, siger direktør Thorvald Horup.

Resultaterne viste vejen

Det nye fokus viste sig hurtigt at fungere, da ruten blev lagt for et år siden. Dermed arbejder Homatic i højere og højere grad ude ved selve kunderne.

- I starten af 2017 satte vi os for at fokusere mere på den del af forretningen. Vi regner på vores resultater måned for måned, og vi kunne hurtigt se, at det virkede bedre. Og vi går selvfølgelig derhen, hvor tingene virker bedst, siger han.

Det gode år har øget egenkapitalen fra 1,1 til 2 millioner kroner.

Bureaukratiet mindskes

Endnu en forklaring på et godt 2017 er selve processen i virksomheden. Homatic har arbejdet på at gøre alle dele af forretningen nemmere for kunder, ansatte og andre parter.

- Vi arbejder hurtigt med at få skabt de rette forbindelser og sætte aftaleindgåelsen i system. Vi har optimeret alle dele af vores proces, så vi kan give konkurrencedygtige tilbud på markedet. Derudover sætter vi fokus på specialiseringen i stedet for bare at sige, at vi er dygtige ingeniører, fortæller Thorvald Horup.

Specialisterne behøver ikke at være fuldtidsansatte. Homatic har sat deres netværk opbygget gennem 25 år i branchen i spil, så freelancere med de rette kompetencer hurtigt findes til de enkelte kunder.

Det match går begge veje og høster positive tilbagemeldinger fra både kunder og specialisterne på de enkelte opgaver.

- Vi har prøvet at få bureaukratiet ned på et minimum. Det skal være nemt at arbejde med og for Homatic. På samme måde vil vi gerne vende det rundt og huske på, at vores ingeniører oplever at blive tilbudt spændende opgaver hos vores kunder på den her måde, siger Thorvald Horup.

Han tilføjer, at markedet i højere grad efterspørger specialister, der kan arbejde i kundens eget miljø og dermed få et bedre indtryk af problemer og løsninger.

Homatic Engineering A/S
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 4,78 3,95
Resultat før skat 1,72 0,59
Årets resultat 1,34 0,47
Likvide beholdninger 1,82 1,23
Balance 3,90 2,32
Egenkapital 1,99 1,10
Antal ansatte 12 stk. 12 stk.
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078