23948sdkhjf

Dansker har ansvaret hos amerikansk satellitgigant

I påsken kom en dansker bosat i USA hjem på påskeferie på Fyn. Det er Susanne Schroll, som har skabt en karriere i den amerikanske satellitbranche.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Den 53-årige er rumfartsingeniør og har ansvaret for konstruktion og opsendelse af kommunikationssatellitter hos amerikanske Orbital ATK. Her har hun for eksempel været projektchef for GovSat-1 Mission, der i januar blev opsendt fra Cape Canaveral.

- Det er altid usikkerheder forbundet med at sende satellitter op, for selv om vi gennemtester hver enkelt lille komponent, kan vi kun beregne, hvordan den vil opføre sig i vægtløshed, under vibrationer eller temperaturforskelle, der kan svinge fra minus 100 til plus 100 grader.

- For mange involverede kan det være hårdt arbejde op til afsendelsen, hvor de er på i døgndrift syv dage om ugen, så vi holdes i åndeløs spænding fra opsendelsen, til jublen bryder løs, når vi får kontakt med vores " baby" første gang, siger Susanne Schroll til avisen.

Fynboen uddannede sig oprindeligt til edb-assistent i Danmark. Men i USA har hun læst videre til rumfartsingeniør. Hun har tidligere arbejdet hos Danfoss.

Den nuværende arbejdsplads har omkring 12.000 ansatte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11