23948sdkhjf

Nedgang i industriproduktionen

Industriproduktionen faldt 1,1 % fra november til december. Sammenholdes fjerde kvartal med tredje kvartal, er der tale om et fald på 3,9 %.
Der var et fald i produktionen fra november til december i investeringsgodeindustrien og mellemproduktindustri på hhv. 4,2 % og 1,9 %. I fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder steg produktionen 1,1 %. Produktionen steg ligeledes i fremstilling af varige forbrugsgoder med 0,6 %.

Produktionen faldt 3,2 % fra september til oktober og faldt 1,4 % fra oktober til november. Oktober er opjusteret med 0,8 procentpoint, og november er nedjusteret med 0,8 procentpoint.

Selvom der har været et fald i produktionen de seneste tre måneder, er niveauet stadig højere end i 2009. I faktiske tal er produktionen i december 2010 således 7,3 % højere end december 2009, men dog 13,7 % lavere end for to år siden.

Fald i omsætningen
Industriens omsætning af egne varer og tjenester faldt 3,9 % fra november til december, målt i løbende priser. Omsætningen faldt med 8,9 % inden for investeringsgodeindustrien, 4,1 % inden for fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder og 1,7 % inden for mellemproduktindustrien. Omsætningen steg 1,3 % inden for fremstilling af varige forbrugsgoder.

Til gengæld steg industriens ordreindgang med 4 % fra november til december, målt i løbende priser. Ordreindgangen steg 4,1 % på eksportmarkedet og 3,7 % på hjemmemarkedet. På eksportmarkedet steg ordreindgangen med 7,8 % inden for investeringsgodeindustrien, der blandt andet omfatter fremstilling af motorer, vindmøller og pumper.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094