23948sdkhjf

Eliteforsker gør indviklede systemer lettere at gennemskue

Usikkerheder spiller en hovedrolle i den forskning, som den 36-årige Radu Mardare fra Aalborg Universitets Institut for Datalogi får 2,7 mio kr. fra Det Frie Forskningsråd.
Forskningsprojektet om logisk analyse af komplekse systemer har titlen "Modular Markovian Logics for Analysis of Stochastic Concurrent Systems".

Bag den lidt langhårede navngivning ligger et forsøg på at gøre modeller af systemer (eksempelvis it-systemer, sociale, finansielle, biologiske og økologiske systemer) mere anvendelige.

Særligt eliteforsker-stipendium
- Det er en udfordring, fordi eksempelvis biologiske systemer er enormt komplekse. Selv med dagens hurtige computere kan det tage et døgn at gennemføre beregninger af en biologisk proces, som i virkeligheden blot varer få sekunder. Derfor prøver jeg at splitte systemerne op i delelementer, forklarer Radu Mardare.

Støtten til den rumænsk-fødte ekspert kommer i form af et særligt eliteforsker-stipendium til talentfulde unge forskere.

Bevillingen er en del af Det Frie Forskningsråds særlige forskerkarriereprogram Sapere Aude (”Vov at vide”), og Radu Mardare samarbejder med Center for Indlejrede Software Systemer (CISS) om projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095