23948sdkhjf

MiR solgt i milliard-handel

Teradyne, der også ejer Universal Robots, har købt robotproducenten Mobile Industrial Robots (MiR for 1,7 milliarder.

Det oplyser MiR i en pressemeddelelse. .

- Det er en stor dag for os: MiR og Teradyne er et perfekt match (...). Sammen kan vi fremtidssikre og videreudvikle MiR, så vi kan bibeholde vores unikke position på markedet. Der investeres generelt meget store beløb i produktudvikling inden for vores segment i disse år, siger administrerende i Mobile Industrial Robots, Thomas Visti.

Det er kun tre år siden, MiR leverede sin første mobile robot. Den kører stadig rundt på en dansk fabrik. MiR-robotterne har for længst bevist deres værd, og tusinder kører nu rundt i den globale industri og automatiserer intern transport.

MiR har skabt et helt nyt marked og leverede i 2017 robotter for 77,5 millioner kroner til industrien. 

Global opbakning til ekspansion
Teradyne har eksisteret i mere end 58 år og er den førende leverandør af automatiseret testudstyr. I 2017 havde virksomheden, der har hovedkontor i Boston, USA, en omsætning på 12,87 milliarder kroner, og koncernen beskæftiger globalt ca. 4.500 medarbejdere.

- Opkøbet af MiR er helt i tråd med vores strategi om at gøre den nye generation af brugervenlig robotteknologi til en integreret del af produktionen i mange forskellige industrier. Vi ser frem til at bruge vores globale tilstedeværelse til at bakke op om MiRs heftige ekspansion på nye og eksisterende markeder, siger Mark Jagiela, administrerende direktør i Teradyne.

Vækstraterne hos MiR vidner om et sultent marked
Fra 2015-2016 femdoblede MiR sit robotsalg. Fra 2016-2017 blev omsætningen tredoblet til 77,5 millioner kroner, og her i 2018 budgetteres der med mindst en fordobling af omsætningen i forhold til sidste år.

MiR forventer at øge sin samlede stab fra de nuværende 65 ansatte til cirka 120 i 2018 samtidig med, at hovedkontoret i Odense netop er blevet udvidet til det dobbelte.

Positiv kapitalspiral i den danske robotklynge
En stor del af kapitalen til at finansiere MiR’s opstart og vækst kommer faktisk oprindeligt fra selvsamme Teradyne. Flere af de hidtidige ejere af MiR var nemlig også medejere af Universal Robots, indtil denne virksomhed blev opkøbt i 2015 af Teradyne for 1,9 milliarder kroner plus bonusser.

Ejerne af MiR modtager her og nu lidt under en milliard kroner fra Teradyne, og herudover udløses yderligere op mod 700 millioner kroner i bonus i 2020, forudsat at MiR når de fastsatte årlige omsætningsmål i perioden 2018-2020.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.237